MK Studio s.c. Meble kuchenne

Kontakt email, www
ul. Ściegiennego 270 zobacz inne firmy z Sciegiennego
25-116 Kielce , woj. Świętokrzyskie

Meble kuchenne

Meble

Specjalizacje:

  • Meble kuchenne
  • Meble

O nas

MK STUDIO to pracownia projektowa, któraswoją działalność rozpoczęła w Kielcach w 2000 roku.Od początku naszej działalności zajmujemy się projektowaniem iprodukcją mebli na indywidualne zamówienie klienta. Specjalizujemysię przede wszystkim w meblach kuchennych oraz szafach wnękowych.Nasze meble tworzymy z myślą o wieloletnim użytkowaniu orazmaksymalnym wykorzystaniu dostępnej przestrzeni. Projektowane przeznas kuchnie są nowoczesne, wytrzymałe, a zarazem pełne subtelnejelegancji. Tworzymy meble, które w harmonijną całość łączą estetykęz funkcjonalnością, a precyzyjny system produkcji gwarantujeperfekcyjne wykończenie każdego detalu. Zależy nam na tym, by naszekuchnie na wymiar były skrojone idealnie pod indywidualne potrzebyi oczekiwania klienta.Fachowe doradztwo i profesjonalny projekt gwarantują optymalnedobranie każdego elementu, a prezentacja planu technikąkomputerowego modelu 3D pozwala klientowi zobaczyć wizję wymarzonejkuchni.Nowoczesne kuchnie na wymiar i szafy wnękowe to nasza specjalność.By zapewnić Państwu kompleksowe urządzenie kuchni, zajmujemy siętakże sprzedażą sprzętu AGD wszystkich marek dostępnych na polskimrynku (i posiadających autoryzowane punkty serwisowe).Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą MK STUDIO, nie tylko mieszkańców Kielc!Firma Häcker jest producentem meblikuchennych najwyższej jakości. Przy produkcji mebli stosowane sąnajnowsze i najlepsze technologie produkcyjne. Również dobórwysokojakościowych materiałów jest cechą wyróżniającą firmę Häckeri jej produkt.Marka Häcker ceniona jest w branży i wśród klientów także za naciskkładziony na możliwości projektowe. Häcker oferuje meble kuchennezarówno w wybitnym stopniu ergonomiczne i funkcjonalne, jak i oświetnym zestawieniu kolorystycznym i materiałowym, idącym wraz ztrendami architektury światowej. Wzornictwo w firmie Häcker sięgaod kuchni klasycznych, poprzez kuchnie wykonane w stylu rezydencjipozamiejskich do kuchni nowoczesnych i kuchni o wysokichaspiracjach designerskich. Wyrazem uznania dla firmy Häcker za jejnowatorstwo architektoniczne bylo przyznanie jej w ostatnim czasietrzech prestiżowych nagród BMK (2007, 2010 i 2011).Firma Häcker jest znana w swej branży jako gwarant solidności,niezawodności, zaangażowania i sukcesu. Häcker jest niezawodnympartnerem handlu specjalistycznego. Szybkość i elastyczność tomaksyma firmy Häcker w dziedzinach organizacji procesówprodukcjnych, terminów dostaw i jakości.Wysoka jakość zarządzania i funkcjonowania firmy Häcker znalazłaswoje odbicie w certyfikacji ISO 9001. Rzetelność finansowa firmyHäcker została uhonorowana prestiżowym znakiem jakości „B2BQualitätslabel“. Świadome zarządzanie środowiskiem naturalnympotwierdzone zostało m.in. cetryfikatem ISO 14001.Wszystkie materiały stosowane w produkcji mebli kuchennych sąproekologiocze, posiadają odpowiednie cetryfikaty lub spełniająodpowiednie wymogi prawne. Gotowy produkt spełnia oczywiściewszelkiego rodzaju normy bezpieczeństwa.Dzięki tak daleko idącemu zaangażowaniu firma Häcker odniosłaznaczący sukces nie tylko na rodzimym rynku niemieckim, ale równieżw bez mała 60 krajach całego świata.Wiecej na: www.haecker-kuechen.deCzyszczenie szafekW gospodarstwie domowym znajduje się wiele substancji, które popewnym czasie działania na niektóre powierzchnie nie dadzą sięcałkowicie usunąć. Plamy tłuszczu i inne plamy powinny byćbezzwłocznie usuwane. Do czyszczenia szafek, półek i szufladpotrzebujecie Państwo lekko zwilżonej ściereczki ewentualnienasączonej odrobiną płynu do mycia naczyń lub szkła. Ważne jest, bypowierzchnię po zakończeniu mycia wytrzeć suchą miękką szmatką. Zamokra ściereczka może pozostawiać w szczelinach i fugach wilgoć,która może spowodować pęcznienie mebli.Dla wszystkich powierzchni wewnętrznych obowiązuje zasada: niekorzystaj ze środków szorujących, politur do mebli, past woskowych,acetonu, rozpuszczalników nitro i żywicznych. Nie korzystaj równieżze zmywaków z chropowatą czy metalową powierzchnią. Stanowczoprosimy o przestrzeganie wskazówek producenta środków czystości.Reguralnie znajdują się one na dwrotnej stronie etykietki środkówczystości. Środki zawierające np.: alkohol, lub spirytus mogąuszkodzić powierzchnię mebli.Fronty drewnianeDrewno jest materiałem naturalnym. Jego usłojenie i barwatworzą każdą kuchnie unikatem. Różnice w strukturze i barwie – np.wynikłe na skutek działania oświetlenia słonecznego czy teższtucznego – są charakterystyczne i normalne dla produktunaturalnego. Nie są one dlatego też podstawą doreklamacji.Powierzchnie frontów drewnianych są zabezpieczonewysokojakościowymi lakierami. Lakiery te nakładane są wielokrotnie.Do czyszczenia wystarczy zatem lekko wilgotna, miękka szmatkaprowadzona z kierunkiem usłojenia. W ten sposób efektywnie usuwanebędą cząsteczki brudu z powierzchni frontów. Pryśnięcia tłuszczulub inne zanieczyszczenia nie mogą zaschnąć powinny być od razuusuwane. Aby w rogach i na krawędziach frontów nie zbierała sięwilgoć, należy do sucha wytrzeć fronty miękką szmatką. Stanowczoprosimy o przestrzeganie w skazówek producenta środków czystości.Reguralnie znajdują się one na odwrotnej stronie etykietki środkówczystości. Środki zawierające np.: alkohol, lub spirytus mogąuszkodzić powierzchnię mebli.Drewno to żywy materiał i jako taki znajduje się w stałym ruchu,gdy jest poddane wpływom suchego czy też wilgotnego powietrza. Mimostarannego zabezpieczenia frontów powłoką lakierową, fronty mogązwiększyć lub zmniejszyć swoją objętość. Dlatego należy podczasgotowania włączać pochłaniacz lub okap kuchenny i jednocześniezadbać o wystarczający dopływ świeżego powietrza.Fronty z tworzywa sztucznego i fronty lakierowaneDo czyszczenia różnorodnych powierzchni frontów wystarczamiękka szmatka i ciepła woda z odrobiną płynu do mycia naczyń. Abyuniknąć uszkodzeń, nie można używać środków zawierającychrozpuszczalniki, środków szorujących, ściereczek mikrofazowych iurządzeń parowych.Przy frontach pokrywanych tworzywami sztucznymi, szczególnie silnezabrudzenia lakierami czy klejami mogą być usuwane środkami doczyszczenia tworzyw sztucznych dostępnymi w handlu. Dla pewności,proszę wypróbować działanie takiego środka na niewidocznym miejscu.Fronty z „motową“, lub „aksamitna powierzchnią” są specjalnielakierowane. Dlatego przy czyszczeniu frontów należy przestrzegaćnastępujących reguł: Zanieczyszczenia, szczególnie silniebarwiących substancji, ale też pochodne tłuszczu muszą byćnatychmiastowo usunięte przy użyciu dużej ilości wody, ewentualniez dodaniem nieszorujących środków czyszczących. Zanieczyszczenianie mogą zaschnąć ! Pozostałości plam mogą być usunięte ciepłymimydlinami, ewentualnie wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń iużyciu szczotki do dłoni. Po czyszczeniu należy usunąć resztkimydlin letnią wodą i wysuszyć powierzchnie irchą. Zaschnięte lubdługo działające zabrudzenie może nie dać się ewentualniecałkowicie usunąć.Fronty akrylowe o wysokim połysku muszą być zaimpregnowane wedługzałączonej instrukcji.Fronty lakierowane matowe wymagają delikatnej pielęgnacji. Środkiintensywnego czyszczenia mogą być zakupione w studiu meblikuchennych, gdzie została zakupiona kuchnia. Poza tym przyczyszczeniu tego typu frontów obowiązują te same reguły jak przyfrontach pokrywanych tworzywami sztucznymi.Przy produkcji frontów lakierowanych o wysokim połysku nie da sięuniknąć pewnych nierówności powierzchni. Ta charakterystykaodpowiada standardowi dostawy i nie może być uznana jako podstawado reklamacji.Uwaga:Stanowczo prosimy o przestrzeganie w skazówek producenta środkówczystości. Reguralnie znajdują się one na odwrotnej stronieetykietki środków czystości. Środki zawierające np.: alkohol, lubspirytus mogą uszkodzić powierzchnię mebli.Fronty szklaneSzkło jako materiał nadaje się idealnie do kuchni. Jego drobnaporowatość umożliwia utrzymanie wysokiej higieny. Szkłoprzeźroczyste należy czyścić delikatnymi środkami czyszczącymi, jaki dostępnymi w handlu środkami do czyszczenia szkła. Substancjechemiczne czy też inne środki żrące, powinny być natychmiastowousunięte za pomocą wody. Szorowanie czy skrobanie szkodzi szklanejpowierzchni.Szkło matowe w przeciwieństwie do szkła przeźroczystego posiadalekko chropowatą powierzchnię. Powierzchnię szklaną należy czyścićszmatką, miękką gąbką lub dostępnymi w handlu środkami doczyszczenia szkła. Powierzchnie szklane nie powinny być czyszczoneśrodkami zawierającymi sylikon czy też środkami o odczynie kwaśnym.Tłuszcze i oleje pozostawiają na matowym szkle cienie. Można je beztrudności usunąć środkami do czyszczenia szkła. Stanowczo prosimy oprzestrzeganie w skazówek producenta środków czystości. Reguralnieznajdują się one na odwrotnej stronie etykietki środków czystości.Środki zawierające np.: alkohol, lub spirytus mogą uszkodzićpowierzchnię mebli.Szkło hartowane jest bardzo odpornym materiałem. Mimo to może ulecpęknięciu. Przy przeciążeniach np. uszkodzeniach krawędzi lubpowierzchni zmienia się równowaga naprężenia powierzchniowego. Tomoże doprowadzić do nieoczekiwanego pęknięcia szkła. Takiepęknięcie może nastąpić od razu lub po upływie pewnego czasu odmomentu przeciążenia. Mocne uderzenia w powierzchnię szkła powinnybyć zatem wyeliminowane. Do produkcji szkła używane są tylkomateriały naturalne, dlatego może dojść do pewnych różnickolorystycznychLaminowane płyty roboczePłyta robocza jest najczęściej eksploatowanym elementemmeblowym w kuchni. Dlatego, na płyty robocze używamy tylkowysokojakościowych materiałów, hartowanych i uodpornianych naintensywne działania zewnętrzne. Generalnie do wszystkich praczwiązanych z cięciem i używaniem innych ostrych narzędzi, jak iodstawianiem na płycie roboczej gorących przedmiotów, używanepowinny być podkładki. Cięcie nożem na płycie roboczej lubodstawianie garnków bezpośrednio z płyty grzewczej na płytę robocząpozostawia nawet na najodporniejszym materiale ślady. Pozostałościpo wszelkiego rodzaju płynach należy niezwłocznie usunąć.Szczególnie na powierzchniach matowych należy unikać środkówpozostawiających po sobie smugi. Środki czyszczące należy usunąćnatychmiastowo czystą wodą.W normalnym przypadku do czyszczenia różnorodnych powierzchni płytroboczych wystarcza miękka ściereczka, ciepła woda i niewielkailość płynu do mycia naczyń. Aby uniknąć uszkodzeń nie należyużywać środków zawierających rozpuszczalniki lub drobinkipolerujące, ściereczek z mikrofibry, jak i urządzeń parowych.Zanieczyszczenia spowodowane wodą o wysokiej zawartości wapnia:Powierzchnie zanieczyszczone twardą wodą prosimy czyścić 10%-wymletnim roztworem octu lub kwasu cytrynowego, po czym spłukaćpowierzchnię czystą wodą. Jeżeli używacie Państwo odwapniaczasprzedawanego w sklepach należy bezpośrednio po jego zastosowaniudobrze spłukać czyszczoną powierzchnię czystą wodą.W szczególności powierzchnie z doklejanymi kantami i fugamimuszą być chronione przed bezpośrednim działaniem gorąca, stojącejwody i gorącej pary.Drewniane płyty roboczePłyty robocze z masywnego drewna są szlifowane w fabryceszczególnie drobnoziarniście. We włókna drewna wcierany jestbiologicznie neutralny olej woskowy (olej taki utwardza się dopieropo 14 dniach). W ten sposób spreparowana powierzchnia jestprzystosowana do środków spożywczych i jest odporna na ślinę.Regularna pielęgnacja, szczególnie w obszarach o podwyższonejwilgotności, jest gwarantem długowieczności i naturalnego wyglądudrewna. W tym celu należy używać oleju do pielęgnacji drewnianychkuchennych płyt roboczych.Uszkodzone powierzchnie mogą być szlifowane, a następniezabezpieczone olejem woskowym. Drewno jest materiałem naturalnym.Dopasowuje się ono do wilgotności otoczenia i wchłania ją. Dlategoteż woda stojąca na płytach kuchennych powinna być usunięta - imszybciej, tym lepiej. Różnorodne przebarwienia mogą być usuwanepapierem ściernym i olejem pielęgnacyjnym. Drewnianych płytroboczych nie należy wycierać mokrymi ścierkami czy też gąbkami.Płyta robocza z kamienia naturalnegoKamień nauturalny sprowadzany jest najczęściej z Brazylii,Indii, Afryki Południowej, Hiszpanii lub Finlandii. Jest onmateriałem naturalnym. Jego rodzaj i jego wygląd uwarunkowanyzostał przez miliony lat. Żadna kamienna płyta robocza nie jestpodobna do drugiej. Dlatego wraz z zakupem takiej płyty roboczejdostajecie Państwo unikat. Kamień naturalny jest materiałem bardzotwardym i w trybie normalnego użytkowania jest go bardzo trudnozarysować. Przy tym jest łatwy w utrzymaniu czystości. Ze względuna swoją powierzchnię, kamień naturalny nie daje podłoża do rozwojualergenów i mikroorganizmów, w związku z czym spełnia wszystkiecechy idealnej płyty roboczej. W procesie specjalnej impregnacji,mikrometrowe pory płyty wykonanej z kamienia naturalnego zostajązasklepione tak, by w jak największym stopniu zapobiec powstawaniuplam po oleju, tłuszczach lub wodzie. Załączony do każdej płytykamiennej środek pielęgnujący gwarantuje długotrwałą ochronę.Środek ten powinien być rozpuszczony w ciepłej wodzie (25 ml/3 l) i5-6 razy w odstępie 15 min. rozprowadzany na płycie kamiennej.Środek pielęgnujący powinien być tak długo rozprowadzany, aż napowierzchni powstanie lekka mydlana powłoka. Jest to oznakanasycenia kamienia środkiem pielęgnacyjnym. W pierwszych dniachużytkowania, kamienna płyta robocza nie powinna mieć kontaktu zolejem lub innymi zawierającymi tłuszcze środkami spożywczymi. Pozakończonej pielęgnacji płytę kamienną można czyścić środkami doczyszczenia szkła.Kwarcowe płyty kuchenneWskazówki pielęgnacji i użytkowania. Ten kamień konglomeratowyskłada się w 93% z naturalnego kwarcu. W trakcie produkcji dokwarcu dodawana jest żywica i barwniki, a następnie, za pomocąwysoko rozwiniętych technologii formowana jest płyta kuchenna.Kwarcową płytę roboczą wyróżnia jej trwardość, odporność nazadrapania, odczynniki kwaśne. Jest ona łatwa w utrzymaniuczystości i higieny. Powierzchnię jest łatwo czyścić. Codzienneczyszczenie ciepłą wodą jak i neutralnymi środkami czystości jestwystarczające. Silniejsze zabrudzenia mogą być usuwane za pomocąciepłej wody. Intensywne plamy mogą być usunięte neutralnymśrodkiem czyszczącym na bazie omarańczy. Plamy po twardej wodzieczyścimy neutralnym octowym środkiem czyszczącym (esencja 25%)Ceramika płyty kuchenneCeramika jest 100%-owym produktem naturalnym. Materiał –mieszanka gliny, skalenia i kwarcu – wypalany jest w temperaturzeok. 1200 stopni celcjusza. Nowoczesne metody produkcyjne zezwalająna wytwarzanie bardzo jednorodnych i twardych materiałów. Wypalonapowierzchnia nie przyjmuje wody i pozostaje neutralna w kontakcie zproduktami spożywczymi, tak więc jakiekolwiek dodat-koweimpregnacje są zbyteczne. Ceramika jest - przy poprawnymużytkowaniu i pielęgnacji - w znacznej mierze odporna nazadrapania. Jest również odporna na kwasy i łatwa w utrzymaniu. Wwypadku narażania elementów ceramicznych na ekstremalnie wysokietemperatury - np. gorące patelnie - zaleca się stosowaniedodatkowych podstawek. Zaleca się również stosowanie deseczek dokrojenia, aby zapobiec śladom po cięciach nożem. Ceramikę czyścisię tradycyjnymi środkami zystości. Wszystkie płyny stosowane wgospodarstwie domowym, jak herbata, kawa, soki z owoców i warzyw,tłuszcze i oleje dają się bezproblematycznie usunąć.Zlewy i płyty grzewczeAluminium i stal są materiałami uszlachetniającymi kuchnię iprzyciągającymi wzrok. Aby utrzymać połysk na zlewach, płytachgrzewczych i sprzęcie AGD, wykonanym z aluminium lub stalinajlepiej korzystać z gąbek lub szmatek pluszowych. Do czyszczenianajlepiej nadają się łagodne środki przeznaczone do mycia naczyńlub markowe specjalistyczne środki do czyszczenia stali czy teżaluminium. Nie wolno używać środków szorujących, wełny stalowej czyteż gąbek do szorowania.Rdzawy nalot powstały np. poprzez wiórki stalowe pozostałe pomontażu instalacji rur stalowych będzie raczej rzadkością. Mimo to,w takim wypadku należy usunąć oksydujące cząsteczki stalidostępnymi w handlu środkami do czyszczenia stali. Dla zlewówceramicznych lub m ineralnych obowiązują następujące reguły: Lekkiezabrudzenia usuwa się wilgotną szmatką ewentualnie przy użyciuśrodków do mycia naczyń. Mocniejsze zabrudzenia usuwają środkizawierające ocet. Ekstremalne lub zaschnięte zabrudzenia czymetalopochodne zadrapania należy usuwać proszkami do czyszczenia.Nie należy używać piasku lub środków zawierających fluor.Aby radość z nienagannego wyglądu Państwa kuchni trwała jaknajdłużej, prosimy o przestrzeganie powyższych wskazówek jak iszczegółowych informacji producentów.